header
> >

Are you epic?

De beste banen binnen de objectbeveiliging vind jij hier!

Stel: je bent op zoek naar een functie als objectbeveiliger, maar jij ziet het niet zitten om continue onduidelijkheid te hebben over je rooster waardoor je nooit privé iets kunt plannen. Wat je wél wilt is serieus genomen worden in jouw vak en niet alleen maar te fungeren als veiligheidscamera en slagboombediener. Welk beveiligingsbedrijf ga jij benaderen om uitgedaagd te worden in jouw vakgebied? 

Ik snap jouw dilemma. Veel beveiligingsbedrijven lijken van hun medewerkers te vragen om zo min mogelijk zelf na te denken, maar om vooral aanwezig te zijn, de regels te handhaven en de opgestelde procedures te volgen. Je zou jezelf zo nu en dan zelfs kunnen afvragen of ze zichzelf ten doel hebben gesteld om meer procedures te creëren. De beveiligingsbranche creëert een schijnveiligheid met haar focus op procedures en technische beveiligingsoplossingen. En doordat bij iedere misser nieuwe regels, procedures en maatregelen worden toegevoegd, gaat de baan van beveiliger steeds vaker lijken op die van een boekhouder; het volgen van checklists en afvinken van procedurestappen. De menselijke component raakt geheel ondergesneeuwd. 

Het beveiligingsbedrijf waar jij naar zoekt vindt regels, procedures en techniek ook belangrijk, maar deze worden ingezet ter ondersteuning van de professional, niet andersom. 

Voor dat bedrijf is menselijke interpretatie essentieel om tot een werkend veiligheidsbeleid te komen. Want zij geloven dat wanneer jij geen oog hebt voor het gedrag van mensen, omdat jij uitsluitend gericht bent op de procedures, jij een hoop waardevolle informatie mist. Het zijn dit soort beveiligingsbedrijven die jou een uitdagende baan kunnen bieden en aandacht hebben voor jouw ambities. 

Maar hoe herken jij tussen de diverse beveiligingsbedrijven het bedrijf dat op zoek is naar jou? Dat bedrijf waar beveiligen zoveel meer is dan preventieve aanwezigheid, het afvinken van checklists en het terugkijken van camerabeelden nadat het mis ging?  

Stap 1: bekijk de vacatures van het bedrijf.

Wanneer het betreffende bedrijf op zoek is naar proactieve en mensgerichte beveiligers, dan wordt in de vacatureteksten regelmatig verwezen naar ‘wie jij bent’, en niet alleen naar ‘wat jij kunt’. Wordt er door het bedrijf in de vacature dus een hele lijst aan functie-eisen en opleidingseisen over jou uitgeworpen, maar krijg jij niet het gevoel dat men jou als persoon ook probeert aan te spreken? Wegwezen! Dit bedrijf gaat het niet worden voor jou. Maar heb jij wel het gevoel dat men wil weten wie jij bent? Ga dan door naar stap 2.    

Stap 2: bezoek het onderdeel ‘objectbeveiliging’ op de website van het beveiligingsbedrijf. 

Kijk naar het beeldmateriaal. Zie jij foto’s waarop beveiligers bij slagbomen, toegangshekjes of camerabeelden staan? Dragen ze misschien buitenjassen, portofoons of zaklampen? Niet doen! Het is duidelijk, dit bedrijf is gek op al die toegangstechniek, stoere beveiligingsattributen en zeer waarschijnlijk ook op afvinklijstjes. Krijg jij bij de beelden echter het gevoel dat het om de mensen gaat, dan is er reden om verder te gaan. Stuur jouw sollicitatie op naar dit bedrijf.       

Stap 3: ga op gesprek bij de organisatie.

Deel jouw carrièreperspectief met degene met wie jij een gesprek hebt. Reageert de ander verrast en krijg jij het gevoel dat de persoon vindt dat jij de ‘procedure’ slecht volgt en dat jij je onvoldoende aan de ‘regeltjes’ van het gesprek houdt? Sorry, blijf zoeken. Reageert de persoon aan de andere kant van de tafel echter enthousiast en ziet deze mogelijkheden als jij de juiste resultaten laat zien. Gefeliciteerd, je hebt een mooi beveiligingsbedrijf gevonden. 

Bekijk hier het overzicht van al onze beveiliging vacatures.

Deel deze epic pagina:

Facebook Twitter LinkedIn Email